Megosztás a Facebook-on

Lovaglás a Pécshez közeli Orfűn

Fedezze fel a lovaglás szépségét, örömét! A Tekeresi Lovaspanzió elsősorban csak szállóvendégeit várja, aki futószáron vagy esetleg karámban ki szeretné próbálni a lovaglást. Elsősorban kezdő lovasok, kicsik és nagyok, egyének és csoportok számára kínálunk programot.

A kisebb gyerekeknek, kezdőknek rövidebb, futószáras próbalovaglást és karámlovaglást biztosítunk helyben. Lovas oktatást nem vállalunk, de szakképzett oktatót szívesen ajánlunk. A gyönyörű orfűi táj páratlan lehetőséget nyújt tereplovaglásra, és az ide látogatók a lovaglás örömén túl a természet energiájával is feltöltődhetnek. A túralovagláshoz szívesen közvetítünk túravezetőt. Felejthetetlen élmény lóval bejárni ennek a mecseki településnek a páratlanul szép környezetét!

A futószáras és karámos lovaglás ideje általában 30-60 perc, ennél többet ritkán visel jól a kezdő lovas. A futószáras lovaglás célja a lóval való összhang megtalálása, stabil, helyes ülés kialakítása, gyakorlása, egyensúly fejlesztés, alapvető segítségek elsajátítása, mint megindulás és felvételek.
A tereplovaglás ideje útvonaltól függően több óra vagy egy egész nap is lehet. A lovas túrák napi 10-30 km lovaglást jelentenek.

A lovagláshoz használt lovak türelmes, gyermekbarát állatok, nem rúgnak, nem harapnak, nem ragadják el a lovast. A lovakat az érdeklődők a karámokban a panzió mellett télen-nyáron megtekinthetők. Lovagló vendégeink részt vehetnek a lovak gondozásában, fürdetésében.

Nyaranta a panziónkban több turnusban is meghirdetünk gyermek lovas tábort. A tekeresi lovas tábor célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a lovaglás alapjaival, a lovak mindennapjaival és a lószerszámokkal, a tábori foglalkozások és a lovak körüli napi teendők révén. A lovaglás mellett számos szabadidős programot is kínálunk táborozóinknak. Szeretettel várjuk nyári lovas táborainkba a 6-16 éves lóbarátokat! További információt itt talál a lovas táborainkról.

A nálunk megszálló diákcsoportoknak ingyenes lovas programot ajánlunk: kb.10 perc/fő futószáras próbalovaglás + sürgés-forgás az istálló körül. A program igénybevételéhez előzetes jelentkezés, egyeztetés szükséges. Lovagláshoz a gyerekek írásbeli szülői engedélyt hozzanak magukkal!

Orfű lovas versenyek és találkozók otthona is volt az elmúlt 2 évtizedben, az orfűi lovas pálya a díjugrató versenyek helyszíne és a távlovas versenyek kiindulópontja.

Tagjai vagyunk az Orfűi Lovas Klubnak, a Dél-dunántúli Lovasturizmus Egyesületnek és a Magyar Lovas Turisztikai Szövetségnek.