Megosztás a Facebook-on

Lovaglás a Pécshez közeli Orfűn

Fedezze fel a lovaglás szépségét, örömét!

A Tekeresi Lovaspanzió már csak korlátozottan biztosít lehetőséget lovaglásra azoknak a szállóvendégeinek, akik futószáron vagy esetleg karámban szeretnék kipróbálni a lovaglást.

Lovas oktatást már nem vállalunk, de szívesen ajánlunk szakképzett oktatót a közelben. A gyönyörű orfűi táj páratlan lehetőséget nyújt tereplovaglásra is, és az ide látogatók a lovaglás örömén túl a természet energiájával is feltöltődhetnek. A túralovagláshoz szívesen közvetítünk túravezetőt. Felejthetetlen élmény lóval bejárni ennek a mecseki településnek a páratlanul szép környezetét!

A futószáras és karámos lovaglás ideje általában 30-60 perc, ennél többet ritkán visel jól a kezdő lovas. A futószáras lovaglás célja a lóval való összhang megtalálása, stabil, helyes ülés kialakítása, gyakorlása, egyensúly fejlesztés, alapvető segítségek elsajátítása, mint megindulás és felvételek.
A tereplovaglás ideje útvonaltól függően több óra.

Nyaranta a panziónkban több turnusban is meghirdettünk gyermek lovas tábort. A tekeresi lovas tábor célja az volt, hogy a tanulók megismerkedjenek a lovaglás alapjaival, a lovak mindennapjaival és a lószerszámokkal, a tábori foglalkozások és a lovak körüli napi teendők révén. A lovaglás mellett számos szabadidős programot is kínáltunk táborozóinknak. Ma már az érdeklődőket új tábori helyszínekre, lovasnapközikbe irányítjuk.

Orfű lovas versenyek és találkozók otthona is volt az elmúlt 2 évtizedben, az orfűi lovas pálya a díjugrató versenyek helyszíne és a távlovas versenyek kiindulópontja.

Büszkék vagyunk arra, hogy mindezek szervezésében aktívan részt vettünk, sőt mi több, évtizedes hagyományt teremtettünk! Alapító tagjai vagyunk az Orfűi Lovas Klubnak, a Dél-dunántúli Lovas Egyesületnek és tagjai voltunk a Magyar Lovas Turisztikai Szövetségnek.