Nagydobosi sütőtök egytál
Hozzávalók
– egy kisebb csirke (feldarabolva)
– 75 dkg nagydobosi sütőtök
– 1 fej vöröshagyma
– 1 evőkanál liszt
– kevés gyömbér
– 4 ek. olaj
– kevés kakukkfű
– 2 babérlevél
– 2 dl csontlé
– törött bors
– só
– fél citrom leve
Elkészítése
A csirkehúst és a meghámozott Nagydobosi sütőtököt kis kockákra vágjuk. A lisztet összekeverjük a gyömbérporral és rászórjuk a tökre. Elkeverve állni hagyjuk. A hagymát kockákra vágjuk. Az olajban gyorsan átsütjük a húst, majd kivesszük. Ezután a hagymát és a tököt tesszük az olajba, és 10 percig pároljuk. Kakukkfűvel, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, hozzáadjuk a csontlét és a húst. Fedő alatt 40 percig (kuktában 15 perc) pároljuk. Végül citromlével ízesítjük. Tehetünk bele tejfölt is.
(Forrás: konyhamester.hu)