Toszkán csirke
Hozzávalók
– 200 g szárított gomba
– 250 mi forró tyúkhúsleves
– 1,5 kg csirkehús
– 2 ek olívaolaj
– 1 közepes hagyma apróra vágva
– 2 gerezd szétnyomott fokhagyma
– 150 g felszeletelt gomba
– oregano
-425 g-os darabolt paradicsomkonzerv
– 425 g paradicsompüré
Elkészítése
- Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.
- Daraboljuk fel a csirkét
- Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.
- Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a paradicsomokat és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.