Tök juharsziruppal
Hozzávalók:
– 1,5 kg tök
– ¼ csésze vaj
– ¼ csésze hagyma (kockázva)
– ¼ teáskanálnyi őrölt szerecsendió
– ½ csésze csirkeleves-sűrítmény
– 1/3 csésze jó minőségű juharszirup
– bors
– só
Elkészítése
A tököt vágd gerezdre, távolítsd el a magjait, a sütőpapírra téve – előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon süsd, amíg meg nem puhul. Majd hagyd lehűlni, s egy kanállal kard ki a húsát egy tálba. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel a vajat, dobd bele a szerecsendiót, meg a hagymát, és dobálgatva süsd, amíg a hagyma meg nem pirul világosbarnára. Ekkor add hozzá a leves sűrítményt, meg a juharszirupot, majd ezt egy mixerben – sózva, borsozva – dolgozd össze a tökkel. Végül a szószt – újra tűzre téve – jól forrald össze