Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók

-8 db kész palacsinta

–  40 dkg sült sütőtök

–  1 evőkanál méz

–  1 evőkanál citromlé

a bundázáshoz:

–  2 tojás

–  5 dkg darált dió

–  5 dkg zsemlemorzsa

–  a sütéshez: olaj

Elkészítése

A sült tök húsát kikaparjuk, a mézzel és a citromlével simára keverjük, a palacsintákra kenjük. Két oldalukat középre hajtjuk, felgöngyöljük, majd lisztbe, felvert tojásba és a diós zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. Tetejükre fahéjas porcukrot is szitálhatunk.

Megjegyzés:

Elkészítési idő: 25 perc + a tök és a palacsinta sütése