Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók:

–  1 kis fej kelkáposzta

–  só, bors

–  50 dkg sütőtök

–  1 közepes póréhagyma

–  8 dkg margarin

–  1 kiskanál szárított kakukkfű

–  2 tojás

–  1 dl tejszín

–  őrölt szerecsendió

–  8 szelet gépsonka

– 8 dkg ementáli sajt

Elkészítése

A megtisztított kelkáposztát sós vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe merítjük, leveleire bontjuk, és azokról leitatjuk a vizet. A margarin felén megfonnyasztjuk a felkarikázott pórét, hozzáadjuk a meghámozott, legyalult sütőtököt, kakukkfűvel ízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal és egy késhegynyi szerecsendióval, a pórés sütőtökhöz adjuk. egy margarinnal kikent négyszögletes sütőformát kibélelünk a nagyobb, kissé egymásra csúsztatott kellevelekkel, a sonkával és a vékonyra gyalult sajttal, belesimítjuk a masszát. A tetejére fektetjük a csúsztatott kelleveleket, a sonával és a vékonyra gyalult sajttal, belesimítjuk a masszát. A tetejére fektetjük a maradék kelleveleket, rátördeljük a maradék margarint. A formát langyos vízzel félig telt tepsibe tesszük és meleg sütőben 1 órán át gőzöljük. 5 percig pihentetjük, majd hosszúkás tálra borítjuk, végül a tetejét párolt tökszívecskékkel és kakukkfűvel díszíthetjük. Burgonyapürét, vagy petrezselymes rizst adhatunk hozzá.