Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók

 

– 4 szelet csontos sertésborda

–  só, bors

–  40 dkg sütőtök

–  1 vastagabb póréhagyma

–  1 nagy piros húsú paprika

–  4 ek.olaj

–  1 mk.őrölt gyömbér

–  2 gerezd fokhagyma

–  1 csokor snidling

–  1 ek.szójaszósz

–  1 késhegyni chili (csípős paprika)

Elkészítése

 

A húst leöblítjük, kissé kiverjük, besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és keskeny csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikát 2 cm-es csíkokra aprítjuk. A hússzeleteket megszórjuk őrölt borssal, gyömbérrel, és 2 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük. Áttesszük a húst egy másik edénybe, lefedjük, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, rádobjuk a zöldséget és erős tűzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chilit, s mérsékelt tűzön további 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül a húst ezzel a raguval tálaljuk.