Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók:

–  25 dkg barna rizs

–  só

–  majoránna

–  szójaszósz

–  1 kg sütőtök

–  szegfűszeg

–  olaj

–  15 dkg szójacsíra

Elkészítése

A barna rizst a szokásosnál „ragacsosabbá” pároljuk (kétszeres mennyiségű vízzel), ha kihűlt, sóval ízesítjük, morzsolt majoránnával fűszerezzük, vékonymetéltre vágott nyers sütőtököt keverünk hozzá. A rizst összegyúrjuk és lepényeket vagy kis korongokat formázunk belőle, melyeket kevés forró olajban megsütünk. A sütőtököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, és kb.180 fokos sütőben megsütjük. A tökbe sütés előtt szúrjunk néhány szem szegfűszeget, melyeket tálalás előtt távolítsunk el. A szójacsírát néhány másodperc alatt, kevés forró olajban átforgatjuk, szójaszósszal ízesítjük, majd azonnal a tányérra helyezzük, tetejére tesszük a kisült rizslepényeket és a sült tökkel körítjük.