Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók:

–  1 kg főzőtök

–  1 csokor zöldhagyma 8szárával együtt)

–  2 dl kefir

–  1 csokor kapor

–  1 citrom leve

–  1 teáskanál só

–  1 teáskanál porcukor

–  1 teáskanál mustár

–  a tálaláshoz néhány salátalevél

Elkészítése

A saláta öntetéhez a kefirt simára keverjük a citromlével, a mustárral, kevés sóval, a porcukorral és a megmosott, finomra aprított kaporral. Hidegre tesszük.

A tököt meghámozzuk, magos belét kidobjuk, majd a tököt reszelőn lereszeljük (vagy gyalun legyaluljuk). A lereszelt tököt megsózzuk, és alaposan összekeverjük, ezután hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt. 15-20 percnyi állás után az öntetet rálocsoljuk, ismét jól összekeverjük, és megmosott, lecsöpögtetett salátalevelekkel bélelt tálba öntjük. Végül befedjük és a hűtőszekrényben fél napig érleljük.