Megosztás a Facebook-on

Orfű, a Dél-dunántúli régió dinamikusan fejlődő turisztikai települése tudatosan fejleszti rendezvény kínálatát. 2013-ban több mint 100 program, rendezvény várja az Orfűre érkezőket. A szinte egész évet felölelő rendezvények sorozatában országos érdeklődést kiváltó fesztiválok is megtalálhatóak, mint a Medvehagyma Fesztivál vagy a Fishing on Orfű.

Az orfűi rendezvények sora évről-évre bővül. 2013-ban  megrendezésre kerül az I. Orfűi Ökofesztivál is.

I. Orfűi Ökofesztivál
2013. augusztus 16-18.

Kísérő rendezvény: Nemzetközi Szalma Szimpózium land art kiállítása.

Az I. Orfűi Ökofesztivál céljai:
– a természet értékeinek és a fenntartható fejlődés elveinek bemutatása,
– a Zöldút mozgalom népszerűsítése,
– egy hangulatos családi fesztivál szervezése: legyen többgenerációs nyári fesztivál, mozgósítsa a családokat:egész napos tartalmas szórakoztatást nyújt, kiemelten figyelve a gyerekekre;
– legyen tisztelettel a kézműves hagyományok iránt: kézműves játszóházak szalmából, népi játékok szalmából, szalmával;
– legyen attraktív és kortárs üzenete: 10 különböző országból érkező fiatal szobrász közreműködésével nagyméretű land art alkotások készülnek;
–  legyen környezettudatos: a fesztivál célja a „zöld fesztivál” minősítés megszerzése, ez a cél a teljes szervezőmunkát áthatja.

A rendezvény révén a vendégek megismerhetik a zöldút mozgalmat, a szalma alternatív felhasználási módjait, családias, gyönyörű természeti környezetben ismerkedhetnek a land art művészeti irányzatával és számos nívós családi, kézműves, zenei program közül választhatnak.

Az I. Orfűi Ökofesztivál egyszerre ökofesztivál, zöld fesztivál, izgalmas nyári fesztivál családi programokkal és művészeti fesztivál a szalma szimpózium land art alkotásaival.

A rendezvényen a részvétel díjtalan!

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A rendezvény részletes programja megtekinthető itt!

A rendezvény főszervezője:
Gyeregyalog.hu Egyesület

A rendezvény a Gyeregyalog.hu Egyesület megbízásából, a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, a Go Green c., HUHR/1101/1.2.2/2011 azonosító számú projekt részeként valósul meg.