Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók

– egy kisebb csirke (feldarabolva)

–  75 dkg nagydobosi sütőtök

–  1 fej vöröshagyma

–  1 evőkanál liszt

–  kevés gyömbér

–  4 ek. olaj

–  kevés kakukkfű

–  2 babérlevél

–  2 dl csontlé

–  törött bors

–  só

–  fél citrom leve

Elkészítése

A csirkehúst és a meghámozott Nagydobosi sütőtököt kis kockákra vágjuk. A lisztet összekeverjük a gyömbérporral és rászórjuk a tökre. Elkeverve állni hagyjuk. A hagymát kockákra vágjuk. Az olajban gyorsan átsütjük a húst, majd kivesszük. Ezután a hagymát és a tököt tesszük az olajba, és 10 percig pároljuk. Kakukkfűvel, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, hozzáadjuk a csontlét és a húst. Fedő alatt 40 percig (kuktában 15 perc) pároljuk. Végül citromlével ízesítjük. Tehetünk bele tejfölt is.

(Forrás: konyhamester.hu)