Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók

– 200 g szárított gomba

–  250 mi forró tyúkhúsleves

–  1,5 kg csirkehús

–  2 ek olívaolaj

–  1 közepes hagyma apróra vágva

–  2 gerezd szétnyomott fokhagyma

–  150 g felszeletelt gomba

–  oregano

-425 g-os darabolt paradicsomkonzerv

–  425 g paradicsompüré

Elkészítése

 

  1. Tegyük a szárított gombát egy tűzálló tálba, öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni 30 percig. Utána csavarjuk ki a gombát, tegyük félre a levét, daraboljuk fel a gombát.
  2. Daraboljuk fel a csirkét
  3. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst, és kissé pirítsuk meg. Tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsuk addig, amíg a hagyma meg nem puhul.
  4. Adjuk hozzá a levest és a gomba levét, a paradicsomokat és fedő nélkül, néha megkeverve, kb. 30 percig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul.