Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók

–  1 db 1kg-os tök

–  20 dkg szójagranulátum vagy 10 dkg szója és 10 dkg hús

–  1 db zsemle

–  pár szál zöld petrezselyem

–  1 db tojás

–  3 evőkanálnyi olaj

–  kevés ecet

–  só

Elkészítése

A szójakockát vagy a granulátumot kétszeres mennyiségű vízben 30 percig áztatjuk. Ha kockát használunk, megdaráljuk, ugyanígy, ha hússal keverjük, azt is hozzádaráljuk.

Közben a megmosott a tököt vékonyan meghámozzuk, 4,5 cm széles szeletekre vágjuk, a belső magos részét kiszedjük. A tökszeleteket ecetes – sós vízben 4-5 percig főzzük, lapátkanállal kiszedjük, kiolajozott lábasban kiszedjük. A darált szóját (vagy hússal együtt darált szóját) összedolgozzuk a vízben vagy tejben áztatott, jól kinyomkodott zsemlével, tojással, sóval, a megmosott, finomra vágott petrezselyemmel. Ezzel megtöltjük a tökkarikákat, ráöntünk 1-2 deciliter vizet, és fedő alatt sütőben megpároljuk. Kapormártás vagy paradicsommártás, rizs vagy burgonyaköret illik hozzá.