Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók a tésztához:

–  50 dkg liszt

–  3 dkg élesztő

–  3 mokkáskanál só

–  3 mokkáskanál cukor

–  2 dl tej

–  2dl tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

–  1 kg friss tök vagy 1 csomag mirelit tök

–  1 bögre (2dl) búzadara

–  50 dkg túró

–  1 dl olaj

–  1 fej vöröshagyma1 tojás

–  őrölt bors

–  só

Elkészítése:

A langyos, cukrozott tejben megfuttatjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a lisztet meg a sót. Apránként beledolgozzuk a tejfölt, amíg ruganyos kelt tésztát nem kapunk. Nyolc kis cipót formálunk belőle, és letakarva addig kelesztjük, amíg a cipók a duplájára nőnek.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tököt legyaluljuk, enyhén sózzuk, és állni hagyjuk. Fél deci olajon megpároljuk a hagymát, a másik fél deci olajon megpirítjuk a darát. Felengedjük egy bögre vízzel és kicsit megsózzuk. A tököt a levélből kicsavarjuk, hozzáadjuk a darát, a pirított hagymát, az áttört túrót és jól elkeverjük. Ha még kell, utánasózzuk, megborsozzuk. A megkelt cipókból egyenként 15×15 cm-es négyzeteket formázunk, a tölteléket elosztjuk a tésztára, majd a négy sarkára behajtjuk, mint a borítékot, a táskákat megkenjük felvert tojással, végül forró sütőben aranysárgára sütjük.