Megosztás a Facebook-on

Hozzávalók:

–  1,5 kg tök

–  ¼ csésze vaj

–  ¼ csésze hagyma (kockázva)

–  ¼ teáskanálnyi őrölt szerecsendió

–  ½ csésze csirkeleves-sűrítmény

–  1/3 csésze jó minőségű juharszirup

–  bors

–  só

Elkészítése

A tököt vágd gerezdre, távolítsd el a magjait, a sütőpapírra téve – előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon süsd, amíg meg nem puhul. Majd hagyd lehűlni, s egy kanállal kard ki a húsát egy tálba. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel a vajat, dobd bele a szerecsendiót, meg a hagymát, és dobálgatva süsd, amíg a hagyma meg nem pirul világosbarnára. Ekkor add hozzá a leves sűrítményt, meg a juharszirupot, majd ezt egy mixerben – sózva, borsozva – dolgozd össze a tökkel. Végül a szószt – újra tűzre téve – jól forrald össze