Megosztás a Facebook-on

 

Hozzávalók:

–  kb. 50 dkg zsenge cukkini

–  2 nagyobb vöröshagyma

–  bőven fokhagyma (5-6 gerezd)

–  2 db húsleveskocka

–  só vagy ételízesítő

–  őrölt bors

–  1 tk. szárított tárkonylevél

–  1,5-2 dl tej vagy tejszín

–  ízlés szerint citromlé

–  vaj

–  olaj

Elkészítése:

A feldarabolt vöröshagymát megdinsztelem az olaj és a vaj keverékén. Hozzákeverem az áttört fokhagymát, kicsit még ezt is párolom. A cukkinit kockára darabolom, hozzáöntöm a hagymához, sózom, borsozom, beleteszem a tárkonyt, és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Beleteszem a húsleveskockát is, és kb.10 percig lassan főzöm. Ekkor hozzáöntöm a tejet, és botmixerrel felaprítom. Utána annyi vizet öntök még hozzá, hogy közepesen sűrű levest kapjak. Kis ideig még forralom, hozzáöntöm a citromlét is. Szükség szerint még fűszerezem. Pirított tökmaggal, pirított napraforgómaggal vagy levesgyönggyel tálaljuk, de finom hozzá a pirított kenyérkocka is.